סקירה של "ארץ הילדים"

 

סגנון- "ארץ הילדים" היא מקום נואש ואפל שלתושביו אין אף אחד לפנות אליו בבקשת עזרה, מקום שבו ייתכן ויאלצו לעשות דברים נוראים על מנת לשרוד. זוהי חברה מרוסקת בה לד"שים אין מושג במה יתקלו כאשר מסעם יוביל אותם אל הישוב הבא. זהו עולם של גיוון מדהים, שבו דמוקרטיות שוחרות שלום יכולות להתקיים רק קילומטרים אחדים מדיקטטורות אכזריות. יותר מכל דבר אחר, זהו עולם שבו הטבע האנושי, האדיבות, הסקרנות והתקווה לעתיד טוב יותר, יחד עם האכזריות, צרות האופקים והנטייה להכנע ללחץ חברתי, צף אל פני השטח ופועם בצורתו הגולמית ברחבי ארץ הילדים.

 

רקע- "ארץ הילדים", כמשחק, מתרחש ארבע שנים לאחר התפרצות "המגיפה". המחלה המסתורית הזו התפשטה במהירות ברחבי העולם כולו. רוב המבוגרים בעולם מתו, ואלו ששרדו הפכו עיוורים. כאשר המבוגרים הבינו שהם הולכים ומאבדים את ראייתם ושילדים לא, נולד החשש שאויבי אמריקה יצרו צבאות ילדים וישתמשו בהם על מנת לפלוש למדינה. כדי לא להישאר מאחור, הצבא נאבק לחטוף ילדים ולגייס אותם כמה שיותר מהר. אבל הצבא לכד יותר ילדים משהוא היה מסוגל לשלוט בהם, או לדאוג להם. הילדים מרדו וברחו. זה הוביל ליצירת חברה שבה ילדים ומבוגרים כאחד חשבו שהאפשרות היחידה שלהם הייתה לשעבד או להיות משועבדים. יש ארבעה סוגים בסיסיים של קהילות בארץ הילדים:

-קהילות בהן חיים ילדים בלבד. או שהמבוגרים פשוט לא הופיעו, או שגירשו אותם. זהו הסוג הנפוץ ביותר של קהילה, באופן משמעותי. קהילות ילדים נעות בין אלו עשירות ושלוות לאלו שנשלטות על ידי אלימות, דעה קדומה וטירוף.

-קהילות נשלטות בידי ילדים בהן ילדים משעבדים מבוגרים, משתמשים בהם לעבודת כפיים או מנצלים את הידע שלהם, אבל אף פעם לא בוטחים בהם לגמרי.

-קהילות בהן חיים מבוגרים בלבד. סביר להניח שהם רוצים ילדים שיחיו איתם ויעזרו להם, אבל הם לא הצליחו למצא ילדים שרוצים. רוב הקהילות האלה שורדות בעזרת חקלאות פשוטה.

-קהילות בהן מבוגרים משעבדים ילדים, משתמשים בהם כעיניים ושומרים אותם כבולים וקשורים כאשר הם לא בשימוש על מנת למנוע בריחה.

 

המגיפה עדיין קיימת באנשים של ארץ הילדים: ילדים רואים יודעים שהם יתעוורו לאטם ככל שיתקרבו לבגרות פיזית.

 

רמת טכנולוגיה- רשתות החשמל קרסו, סחר לאומי ובין לאומי(כולל סחר חקלאי) פסק לחלוטין, ומוצרים מתכלים שלא מחדשים את עצמם(כמו דלק, תחמושת ותרופות) הופכים עם הזמן לנדירים יותר ויותר. קהילות מסוימות יצרו לעצמן מקור חשמל(כמו לוחות סולאריים, תחנת רוח או אפילו גנראטורים ידניים) על מנת להפעיל מכשירים פשוטים ואפילו על מנת לתקשר עם קהילות אחרות בעזרת רדיו גלים-קצרים. רמת הטכנולוגיה הגבוהה הזו אפשרית בעיקר בקהילות בהן מבוגרים משעבדים ילדים(משום שברשותן הידע על מנת לתכנן את הטכנולוגיה והראייה ליישם אותה). רוב הקהילות, האומנם, מסתמכות על נרות ומדורות לאור, פורצות אל בתים נטושים בשביל כלים, נשק ולבוש, וחייבות להסתפק בספרים, כלי נגינה אקוסטיים וחברים לבידור.

קהילות מסוימות הבינו איך לגדל מזון או לאסוף אותו מהטבע, והמזון הזה נסחר לעתים קרובות  לקהילות אחרות. קהילות מבוגרים מסוימות, בהן הגידולים החקלאיים נשתלים ונאספים לפי חוש המישוש, רק בקושי מסוגלות לייצר מספיק מזון על מנת להישאר בחיים. מעט מדי אנשים מייצרים מזון ויותר מדי אנשים(ילדים, בעיקר) מוכרחים להשתמש במהירות במאגרים ההולכים ומדלדלים של מזון משומר מלפני המגיפה כדי לא לגווע ברעב. קהילות מבוגרים רבות משתמשות בעבדות ילדים כדי להתמודד עם אי היכולת לראות. במקומות שכאלה המבוגרים מכריחים ילדים לנווט בשבילם, לקרא בשבילם, לתקן בשבילם את הטכנולוגיה ואפילו לבצע בשבילם ניתוחים. קהילות המבוגרים שלא מוכנות או מסוגלות להשיג עבדים ילדים חייבות להמציא דרכים יצירתיות לעשות דברים בלי לראות. חלק מההמצאות האלה כוללות: זקיפים מחוברים לרשת חוטים  שמאפשרת להם להרגיש פולשים, אופניים מחוברות למערכות של חבלים וגלגלות שמאפשרות למבוגרים העיוורים להגיע ממקום למקום במהירות בתוך הקהילה,  מפות טבועות בחמר עם כוכבי "אתה נמצא כאן" בכל פינת רחוב, ורבות אחרות.

 

ארגונים- רוב הקהילות הן אוטונומיות לחלוטין. לחלק יש מעט מאד קשר עם קהילות אחרות, לחלקן קשרים הנשמרים בעיקר על ידי סוחרים נודדים. משום שמסע מתיש כל כך, ומשום שתקשורת לטווח רחוק הוא נדיר כל כך, יש מעט מאד ארגונים שבאמת יכולים לפרוש את השפעתם מעבר לגבולות עיירה או עיר אחת.  בין הארגונים הנדירים האלה נמנות שאריות של הצבא, כתות(ביניהן גם כת יום הדין שטוענת אחריות למגיפה) ודתות חדשות(כמו "מלחמת אלוהים", דת אנטי-מבוגרים שמקורה במיאמי).

 

סכנות- איומים לתושבי ארץ הילדים כוללים חיות פרא, מחלות, מלכודות(חדשות וגם כאלה שנוצרו במהלך התוהו הראשוני על מנת להתגונן מפני בוזזים), כתות אפוקליפטיות, סוחרי עבדים, שודדים, ואוכלי עיניים(מבוגרים שאוכלים את עיניהם של ילדים על מנת לקבל בחזרה באופן זמני את ראייתם). ועם זאת הסכנה הנפוצה ביותר בארץ הילדים היא ילדים. כמה ילדים מסוכנים מאותן הסיבות שהופכות מבוגרים למסוכנים(פאנאטיות, דעה קדומה, אכזריות, חמדנות או ייאוש). ועדיין, ילדים הם המסוכנים ביותר בגלל הנטייה שלהם להיכנע ללחץ חברתי. לעתים קרובות ילדים עושים דברים או מאמינים בדברים פשוט משום שילדים אחרים עושים אותו הדבר. העובדה הזו יכולה להביא קהילות להתנהגות מטורפת או לא מוסרית להחריד.

 

דמויות השחקנים- השחקנים יכולים לגלם ילדים רואים, בני נוער עיוורים חלקית או מבוגרים שכבר איבדו את ראייתם לגמרי. המטרה העיקרית של כל הד"שים היא לשרוד. מטרות משניות עשויות לכלול מציאת בני משפחה אבודים, ניסיון לבנות מחדש את התרבות או ניסיון למצוא מרפא למגיפה. סוגי הדמויות לילדים מתאימים בערך ל"מקצועות", או הדרך העיקרית בה הילד שורד. לדוגמא, "בנאים" בונים, ל"רוכבי הסוסים" יש סוסים, ול"צופים" יש מיומנויות הישרדות בטבע. סוגי דמויות למבוגרים מתאימים לנקודות החוזק שעזרו לד"ש מבוגר לשרוד עד עכשיו: "מוחות" שרדו בעזרת ידע או פקחות, "שרירים" שרדו בעזרת כוח פיזי או היכולת להגן על עצמם ו"פיות" שרדו בזכות היכולת שלהם לארגן או להפעיל אנשים.

 

יצירת דמות- שחקנים בוחרים לדמות שלהם גיל. הגיל קובע את כמות נקודות התכונה שעומדות ברשות השחקן, מטיל מגבלות על תכונות מסוימות, וגורם, אם צריך, מחסרים שונים כתוצאה מעיוורון. אז השחקן בוחר סוג דמות, שקובע את מחירי המיומנויות השונים ואת המשאבים העומדים לרשות הדמות. מערכת הסוגים גמישה מאד, הופכת אפשרויות מסוימות לזולות יותר אבל לא מגדירה בנוקשות מי הדמות או מה היא מסוגלת לעשות. שחקנים "קונים" לדמות שלהם מיומנויות וציוד, ואז מוסיפים קצת עומק לדמות שלהם בעזרת יתרונות וחסרונות. נקודות ניסיון יכולות לשמש על מנת להוסיף לתכונות ולמיומנויות. בנוסף, הן גורמות לילדים להתבגר(200 נק"נ = יום הולדת אחד), נותנות להם נקודות תכונה נוספות אבל מקרבות אותן צעד נוסף לקראת ההפיכה למבוגרים עיוורים.

 

מערכת המשחק- כל המכניקות מבוססות על מערכת פשוטה: הסכום של תכונה+מיומנות או גורם אחר +1ק20 חייב להיות שווה או גבוה מדרגת הקושי של הפעולה המוצעת. גלגולים מנוגדים נעשים כאשר שתי פעולות הן במאבק אחת עם השנייה: כל צד מנסה להשיג תוצאה יותר גבוהה מדרגת הקושי שלו מהצד האחר. לחימה עשויה מפעולות מנוגדות (מהלכים) עם דרגות קושי והשפעות שונות. בקרב, בכל סיבוב כל דמות מקבלת פעולה אחת לבצע נגד יריב ותגובה אחת אם מישהו אחר עושה לה משהו.

 

אפשרויות רקע- "ליל ילדים" הוא נספח אופציונאלי שבו האמונות של ילדים שנוגעות למזל, משאלות, רוחות, מפלצות וכדומה מתבררות כנכונות. לילדים יש גישה למיומנויות על טבעיות ואפשרויות יצירת דמות על טבעיות אחרות. "דמיון ילדותי" הוא רקע אופציונאלי שבו, במקום מגיפה, אחר הצהריים הקיצי המושלם האט את תחושת הזמן של ילדים למידה כזו שממלכות של ילדים יכולות לקום וליפול שהמבוגרים בכלל שמים לב מה הילדים עושים...

Translation thanks to Guy Reisman

KidWorld Main Page